בלה יקותיאל מעצבת פנים                               
Bella Yekutiel Interior Design
תגובות

עיצוב שולחנות לחג

לקראת החג, עיצבתי שולחנות ב – streetmall ברמת ישי
כלים יפים ומגוונים מ – Fox home, Golf קארין גורן וכמובן פרחים – מהחנות של פרחים בשדירה.
איזה כיף היה לי... היו ברשותי כלים יפים למשך שלושה ימים איתם עיצבתי  כל יום את שולחנות החג באופן שונה.. מגוון, צבעים שונים....(שיא הפריחה בסידור שולחן) פגשתי אנשים נחמדים שחלקם קיבלו טיפים לעיצוב שולחן החג...לכל אחד מאתנו יש רעיונות והם נמצאים ממש לידינו...
פרחים, אגוזים צבועים בגוונים שונים, כתיבת ברכות על שולחן החג, שמות של האורחים במסגרות קטנות עוד ועוד...
כמה מופתעים הקטנטנים יכולים להיות ששמם יתנוסס על ביצה בשולחן החג.....
מאחלת לכם, חג אביב שמח, לבלוב שמחה התחדשות ורק טוב....
 
שלכם,
בלה

  
  
לעמוד הפוסט תאריך: 10/04/2015 19:24:00 תגובות:
תגובות

העולם סובב סביב עמוד


הכל סבב סביב עמוד אחד...אני מאמינה שאם משהו מפריע לנו, כדאי שנטפל בו...
במקרה הזה מדובר בעמוד, שעמד לו באמצע הסלון, בבית של זוג ממצפה עדי, שאני מכירה מזה שנים.

הכול התחיל כשבני הזוג פנו אלי וביקשו לשכור את שירותיי כמעצבת פנים. העמוד הסורר הזה הפריע להם מאוד והם רצו לדעת מה אפשר לעשות איתו. בבתים אחרים טיפלתי בעמוד (בהמשך הדף תוכלו לראות) אך כאן המקרה היה שונה.
הפעם הרגשתי שכמה שאהיה יצירתית, העמוד צריך ללכת...

הצעתי להוריד את העמוד ולשם כך נעזרנו בקונסטרוקטור, או במקרה שלנו קונסטרוקטורית .

 

מייד כשהבנתי באיזו קורה נשתמש, ידעתי איך אשלב אותה בחלל בדרך הטובה ביותר.
צורת ה-H של הקורה אפשרה לי להכניס להכניס גופי תאורה בצדדים. אני מאמינה ש less is more"" לכן שילבתי גופי תאורה רק בצד אחד של הקורה.
 
בחירת הצבע המתאים והמדויק לטיח החמרה  

כדי להפוך את התאורה לאווירתית, בחרנו צורת משרבייה ונגר מוכשר הפך אותה לצורת תלת מימד. את המשרבייה שילבנו בגבס ומאחוריה העמדנו גוף תאורה שניתן להחליפו בעת הצורך. 
הוספת קיר בריקים, צבע כללי מתאים  

סגנון זה הוא סגנון כפרי המתאים לבעלי הבית, אין ספק שהבית שודרג..
 
וזה עוד לפני בחירת הריהוט והתאורה. בעלת הבית סיפרה לי כי כשהשכנים נכנסו תגובתם הייתה חיובית להפליא ואמרו שאין ספק כי הבית הפך ל "בית מג'ורנל" ...
בבית אחר גם הוא במצפה עדי, הבעלים רצו ליצור תחושה של חלל גדול ורחב
הפכתי את העמוד לגוף תאורה. עיבוי העמוד בגבס משני הצדדים עם אפשרות להחליף את המנורה מלמעלה.
כאן נבחרה משרבייה בלוק והיא נצבעה בצבע הכללי של הבית. לעיתים אנו יכולים לתת את הדגש בטקסטורה השונה למרות שהצבעים זהים.
 
במקרה הנ"ל לא היה צורך להסיר את העמוד אלא להיפך להפכו לדומיננטי יותר
 
לפני  אחרי

על בית זה תוכלו לקרוא בכתבה שפורסמה באתר בניין ודיור.

במקרה אחר, אף הוא במצפה עדי (כמה מפתיע!!!!), תכננתי יחידת דיור בגודל 24 מ"ר להשכרה, גם שם הכל סבב סביב עמוד אחד...
 
 
העמוד...  

בתכנון הפנים שלי, הוסתר העמוד בתוך נישה, שיצרה חיץ בין האזור הציבורי לפרטי. שמתי דגש על מקסימום תכנון פונקציונלי ואסתטי, הרי לא ידענו בתכנון למי בדיוק הדירה מיועדת. בכל מקרה, הדירה "נחטפה" תוך יום. מי לא היה רוצה לגור ביחידה חדשה, עם בעלי בית מקסימים והכי חשוב... בעיצוב פרקטי, נעים ופונקציונאלי.

 

תוכלו להמשיך לקרוא על הטיפים שלי "כיצד להפוך חלל קטן לגדול"

שלכם,
בלה

 
לעמוד הפוסט תאריך: 29/09/2014 17:22:00 תגובות:
תגובות

בית כפרי בלהבות חביבה

בית  להבות חביבה
שטח הבית: 200 מ"ר
כמה נפשות: זוג הורים + שני בנים

 
את הבית בלהבות חביבה עיצבתי עבור משפחה צעירה שהגשימה את חלומה לגור בסביבה כפרית ובבית פרטי.
לפני שנבנו היסודות, קיימנו את הפגישות בבית קפה קטן בזיכרון יעקב. הבנתי מייד שהסגנון שנלך עליו הוא סגנון כפרי שמתאים למשפחה ולישוב בו הם מתגוררים. הגוונים שנבחרו הם גוונים פסטליים רכים ועדינים, של שמנת ותכלת. החומרים הבולטים הם עץ (צבוע וטבעי), אבן ופסיפס.



מכיוון שעבדנו בלחץ זמן (כרגיל...) תוכניות העבודה לחשמל ולאינסטלציה הועברו במהרה כדי לאפשר את תחילת הבנייה. המטבח  ופרטי הנגרות תוכננו  בקפידה תוך מחשבה על כל הפרטים בבית. כל פרט נבחר בקפידה ובטוב טעם. עבדנו במגבלה תקציבית ובחירת חומרי הגלם היתה בבחינת מסע וחזרה אל המקורות.



בעלת הבית התפנתה מעבודתה על מנת להיות מפקחת הבנייה – תפקיד מאתגר שאפשר לה שליטה מלאה בכל התהליך של בניית "בית החלומות" שלה. אנשי מקצוע שלא היו לשביעות רצונה (והיו כאלה...) דרכם הייתה ברורה.
בנייה  היא תהליך מאתגר למשפחה. עכשיו, אחרי שנה של מגורים במשכנם החדש, הרגשתם נפלאה ומלאת סיפוק. אין ספק שמעורבות של בעלי הבית בתהליך הבנייה חשובה מאוד ומובילה לתוצאות טובות.
כשפוסעים בשביל הכניסה אל הבית חשים מייד בחמימות ובסגנון הכפרי. אפשר להרגיש את השקעה שנעשתה בבחירת כל פרט וכל חומר גלם. פרטי התאורה שבחרנו תורמים לאווירה הכפרית הנעימה, החומרים והצבעים מובילים כולם לתוצאה הסופית המבוקשת.



בסיום של פרויקט כזה, אני מרגישה כאילו עברנו יחד מסע משותף: כל הדרך לבית החלומות. אני נהנית ללוות אנשים במסע הזה, המסע החשוב והמשמעותי אל הבית שלהם.
 


 
 
 
 
לעמוד הפוסט תאריך: 23/09/2014 16:47:00 תגובות:
תגובות

עיצוב משרדי קלטורה

עיצוב המשרדים של חברת קלטורה, היה ללא ספק אחד הפרויקטים המאתגרים שעבדתי עליהם.
עיצוב חלל של  1100 מ"ר, המשתרע על שתי קומות ועובדים בו 200 איש.
מטרת הפרויקט הייתה לעצב חלל שמאפשר עבודה נוחה ושהות נעימה למאתיים איש שמבלים בו את רוב שעות היום.
קלטורה היא חברה צעירה ותוססת והיה לי חשוב לי שעיצוב הפנים יהיה עדכני וכיפי.
התהליך נפתח בפגישות עם  אנשי המפתח בחברה וכלל שיחות וועידה בין ניו יורק לישראל בשעות מוזרות לפעמים...
היה לי חשוב להבין מה הם הצרכים העכשוויים והעתידיים של החברה כדי לעצב את החלל המושלם עבורם.
התחברתי בשמחה לראש הצעיר של החברה. היה לכולנו חשוב ליצור פינות מנוחה ומפגש אטרקטיביות בין חללי העבודה,
לשלב הומור וצבעים חיים בכל פינה.
אני מאמינה שעיצוב פנים נכון של חלל העבודה גורם לעובדים להגיע בשמחה בכל בוקר ולהיות אפקטיביים בעבודתם.
ביליתי על הקו תל אביב - עדי במשך כמה חודשים. אולי זו שריטה שלי, אבל אני חייבת להיות נוכחת ולוודא ביצוע מושלם של
כל איש מקצוע, מהנחת צנרת החשמל ועד להנחת הבריקים והפרקטים. 
 
החלל הראשוני

ליווי אנשי המקצוע



החלק שאני הכי אוהבת בעבודה הוא המפגש עם האנשים. החיבור עם האדם מוביל לעיצוב החלל הנכון עבורו.
בקלטורה נפגשתי עם אנשים שמשקיעים שעות רבות בעבודה ואני מקווה שעכשיו, כשתהליך העיצוב וההקמה הסתיימו,
נעים להם יותר לבוא לעבודה בכל בוקר.




תודה לעובדים שליוו אותי בפרויקט המדהים הזה, תודה על שיתוף הפעולה ועל המחמאות והפרגון בסופו.
כשאני מגיעה לבצע את הפינישים האחרונים, אני נהנית לעבור במסדרונות ולשמוע כמה כולם מרוצים ונהנים מהעיצוב החדש.
עבדתי על הפרויקט הזה 24/7 במשך כמה חודשים ואני מאמינה שהתוצאות מדברות בעד עצמן.

 


 
לעמוד הפוסט תאריך: 14/09/2014 16:45:00 תגובות:
 

ליצירת קשר התקשרו: 054-2490800 בלה יקותיאל   |  חפשו אותי גם בפייסבוק

                              כל הזכויות שמורות  - בלה יקותיאל מעצבת פנים

Facebook